“Saya Terkejut!” – Peminat wanita terjah peluk As’ad Motawh atas pentas

Memang fanatik apabila ada seorang peminat remaja wanita bertindak meluru ke atas pentas ketika penyanyi popular As’ad Motawh membuat persembahan di hadapan 300 peminat menerusi The Percaya Tour yang berlangsung di sebuah pusat beli-belah di Petaling Jaya pada petang Sabtu.

Satu video yang dimuat naik oleh As’ad Motawh di Instagram, yang menunjukkan remaja tesebut kelihatan tiba-tiba naik ke atas pentas ketika As’ad sedang menyanyi dan telah memeluknya.

Kemudian, pengawal dilihat cuba meleraikan pelukan dari peminat berkenaan dan dilihat As’ad nyaris terjatuh namun masih dapat mengawal keadaan.

Tak lama kemudian, dua anggota keselematan membawa turun peminat tersebut ke bawah.

Ini caption nya:

“So this happened on tour today. I hope she is okay and please excuse my voice. I was shocked”

As’ad memberitahu dia terkejut apabila didatangi peminat secara melulu selain dia turut mengalami kesakitan akibat pelukan itu.

Namun katanya dia tidak mengalami sebarang kecederaan dan dapat meneruskan persembahannya selepas wanita itu dibawa turun oleh pengawal.

“Memang saya terkejut apabila wanita tersebut secara tiba-tiba naik ke atas pentas dan terus bertindak memeluk saya.

“Saya cuma berharap individu tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan akibat dihalang dua pihak keselamatan ketika kejadian.

“Namun saya bernasib baik pihak keselamatan pantas menghalang wanita tersebut daripada bersikap lebih agresif. Saya juga mengalami sedikit kesakitan apabila dipeluk dengan kuat sehingga hampir terjatuh”

Dalam pada itu, As’ad berkata, dia menganggap insiden itu sebagai kecil malah berharap individu tersebut berada dalam keadaan baik memandangkan dia ditarik pengawal untuk turun dari pentas.

“Saya cuma berharap individu tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan akibat dihalang dua pihak keselamatan ketika kejadian.

“Bagaimanapun saya berhasrat untuk bertemu dia jika diberi peluang dan meminta kerjasama semua peminat agar tidak melakukan sebarang tindakan luar jangkaan di lokasi jelajah saya seterusnya,”

Penyanyi lagu yang popular dengan lagu Senyum itu akan meneruskan persembahan jelajahnya di Mahkota Parade, Melaka pada Ahad sebelum ke Plaza Angsana Johor Bahru (9 Mac), Centre Square Sungai Petani (23 Mac), Kuantan Mall, Pahang (30 Mac) dan Centre Point Kota Kinabalu (6 April).

Sumber: Ig As’ad Mowtah / mStar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here