“Kepada yang masih menunggu, cuba ikut cara ni” ~ Komen Fasha Sandha, dedah cara cepat hamil

Tahniah buat Fasha Sandha dan suami apabila bakal menerima kehadiran cahaya mata tak lama lagi. Pelakon ini disahkan telah hamil anak pertama dengan Aidil Aziz.

Setelah dua bulan melayari bahtera, ternyata ini memang berita gembira buat pasangan sama cantik ini.

Ini caption panjang lebar dari Fasha Sandha:

KALI KEDUA NAMPAK AIDIL MENANGIS

Syukur Alhamdulillah. Kali ke dua nampak suami mengalirkan air mata semalam(kali pertama di hari pernikahan kami). Rasanya terlalu awal untuk berkongsi kerana kehamilan ini terlalu awal, tak mengapa, Redha semoga kandungan ini selamat sehingga melahirkan.

Ramai bertanya, apakah tips mudah hamil~ Ramai juga DM untuk mengadu dan bertanya tips untuk bahagia di peluang kedua, ada mengadu kahwin dah lama tapi belum hamil, ada juga DM mintak kekuatan selepas penceraian.

Saya ingin kongsi pada semua, Jawapannya adalah ‘Doa’, Percayalah pada keajaiban Doa. Its Miracle.

Selepas Pada bulan pertama berkahwin, suami bertanya saya, adakah saya hamil, jawapan saya ~ belum lagi sayang. Dia kata dia nak cepat dapat baby sebab kawan2 di umur dia kebanyakan dan 2-3 anak. Oh.. dia nak mintak baby cepat.

TIPS DAPAT ANAK CEPAT

Bila masuk bulan kedua, saya terus menukar pattern doa saya, saya tambah kan ayat lain dalam doa, dan saya berusaha, syukur Allah makbulkan dalam masa yang singkat.

Kepada yang telah lama berkahwin dan masih menunggu saat ini, cuba ikut cara ni, tukar dan tambah ayat dalam doa, Allah Maha mendengar. Kalau nak merayu, merayulah pada Nya. Syukur Alhamdulillah , Allah maha mengetahui. Kepada yang bertanya, macam mana nak dapat kekuatan dan bagi peluang pada orang baru, hmmm macam ni lah..Sy sendiri pun tak pernah terpikir saya akan kahwin kali ke dua sbb terlalu selesa menjadi ibu tunggal. Tiba2 je Allah buat kita terkenal tanpa dirancang, dan sama2 tersuka, dan dan selamat menjadi suami isteri.

SEMUA PINJAMAN ALLAH

Lagi satu, selalu kena ingat ‘ semua dalam dunia ni adalah ‘Pinjaman’, Allah yang bagi, dan Allah berhak ambil balik bila2 masa je, cuma kita teruskan berdoa agar Pinjaman Allah ni berkekalan sehingga ke Akhir hayat.

Tahniah encik suami kerana berjaya menjadi ayah kepada 3 anak. (2 anak instant dan 1 anak kita) Insyaallah kalau ada rezeki dan dipermudahkan, due date pada jatuh pada 2 Feb 2020. Syukur

Itulah komen dari Fassha Sandha.

Sumber: Ig Fasha

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here