“Macam takde didikan agama… neraka kirim salam” – Sharifah Sakinah dikecam jadi duta ‘sport bra’

Pelakon Sharifah Sakinah memang terkenal dalam bidang fitness, dan seorang yang pentingkan hidup yang sihat.

Dalam perkembangan terbaru, Sharifah Sakinah ada memuat naik beberapa gambar berpakaian dalam sukan (sports bra) untuk mempromosikan sebuah jenama besar sukan, Reebok.

Ada beberapa keping gambar dan video menunjukkan Sharifah Sakinah memakai pakaian berkenaan dan sememangnya dalam keadaan yang terdedah.

Menerusi gambar yang dimuat naik, Sakinah sedang membuat satu pose sambil menggayakan pakaian dalam sukan lengkap. Tidak lama kemudian, penuh ruangan komen dibanjiri komen oleh para netizen.

Rata-rata mengkritik tindakan Sharifah Sakinah berpakaian sedemikian yang didakwa tidak menunjukkan keperibadian sebagai seorang mislimah.

Difahamkan netizen juga saling berbalah sesama sendiri apabila ada pihak mempertahankan Sakinah dan ada yang mengecamnya.

Namun apa yang menarik perhatian adalah satu komen oleh seorang indvidu yang secara sinis mengatakan neraka mengirim salam kepada pelakon berkenaan.

Tak lama kemudian Sharifah Sakinah terbaca komen berkenaan dan terus membalas salam tersebut dan berkata kepadanya untuk jumpa disana.

Ini antara komen dari netizen:

sni_zz87: “Mcm tak dak agama.. Semua menampakkan aurat yg terlampau walaupun sekeping.. Mesti mengikut peredaran semasa la kan.. Kalau ikut sunnah dan ajaran agama Islam dh ketinggalan zaman. Yaaa.. Betul..

birkah_sohih: “Kinah, malu itu sebahagian drp iman

sumayya_73: “Allahuakbar. beginikah gaya seorang wanita islam?

cantonatheking: “Bukak la semua bg semua org nmpk

muna.fathihh: “Aurat, pelihara la diri mu dari neraka…jaga aurat tu wahai kaum jawa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here