Zarina Zainudin Dakwa Dianiya Tak Jual Produk Racun

Industri hiburan di gemparkan apabila berita mengenai seorang seleberiti pelakon drama popular yang telah di dakwa di mahkamah atas tuduhan menjual dan memiliki produk kosmetik yang tidak bernotifikasi.

Dia yang dakwa atas tuduhan menjual dan memproses produk kosmetik dirumahnya itu telah di serbu oleh pihak berkuasa kerana gagal mendapatkan pengesahan daripada pihak KKM.

Pelakon itu telah di denda oleh pihak mahkamah sebanyak RM 17,500 atas kesalahan tersebut.

Disebabkan perkara tersebut, Zarina Zainudin telah tampil dengan memuat naik status bagi memperjelaskan situasi sebenar yang terjadi.

Status yang dimuat naik di laman sosial Instagramnya juga menyatakan bahawa dirinnya telah dianiya oleh seorang individu yang busuk hati terhadapnya.

Dia memberitahu apabila ada seorang individu yang tidak mahu membeli produk kecantikan bagi  menyelesaikan masalah kulit yang dialaminya dan produk mana lebih bagus dan berkesan.

Tetapi, tidak berberapa lama kemudia ada pihak berkuasa dengan secara tiba-tiba telah menyerbu rumahnya serta mendakwa bahawa dia menjual produk kosmetik yang tidak berdaftar.

Menurut Zarina Zainudin yang kini berusia 40-an dengan tegas mengatakan bahawa produk yang dijual di rumah itu bukanlah produk timbang kilo beracun. Ia sebenarnya produk kosmetik yang sedang dalam proses untuk pendaftaran di KKM.

Sebagagai rekod, pelakon drama ini telah didenda sebanyak RM17,500 oleh pihak Mahkamah Majistret dan dia  telahmengaku salah di atas enam pertuduhan kerana memiliki sert menjual produk kosmetik yang tidak berdaftar sejak Januari lalu.

Produk kosmetik yang bernama Addura itu menurutnya hanya dijual dirumah selain pada pelangan lama yang sedia ada sahaja.

Semasa di jatuhui hukuman, Zarina dilihat telah menitiskan air mata serta telah memohon agar pihak mahkamah meringankan hukuman terhadapnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here