UiTM Puncak Alam Cemas Apabila Hadirnya Kelibat “Geng Jubah Hitam”

Kecoh di laman media sosial Twitter apabila netizen terutam apara pelajar UiTM berbicara dan berkongsi kisah tentang Geng Jubah Hitam yang telah menyerang UiTM Kampus Puncak Alam, semalam.

Dikatakan kehadiran Geng Jubah Hitam ini bukan kali pertama berlaku di institusi awam (universiti dan kolej) malah, mereka juga turut bergerak aktif dalam menyampaikan dakwah kepada pelajar. Namun tidak diketahui apakah dakwahny amanakala ada mengatakan mereka merupakan lelaki yang memakai jubah.

Dan semalam juga, ada satu video yang dimuatnaik salah seorang pelajar di situ telah mendapat 7.3ribu retweet dan pelbagai respon. kelihatan kereta polis telah datang ke kolej pelajar setelah mendapat laporan tentang kes berkenaan.

Ini videonya:

Ini antara status pelajar UiTM Puncak Alam menerusi laman Twitter.

“Punya semalam kecoh dalam uitm kan? Adek aku sorg2 dalam bilik kot masa bnd ni jadi . Ingat si jubah itam tu perempuan. Tapi lelaki. So unexpected!! How security kat uitm ni bly cuai sampai xthu ada org luar masuk kawasan pginapan perempuan. Mintak jauh kena dekat adk aku..”

“Adek aku one of penghuni dalam asrama perempuan tmpt si jubah hitam tu buathal..bahaya gila security xalert.”

“Misteri jubah hitam kembali di #UitmPuncakAlam. Pergi kau manusia yang sesat lagi menyesatkan! Kau menyusahkan orang lain. Puih”

Semoga pihak berkuasa memantau perkara ini agar kejadian tak diingini berlaku.

Sumber: Oh Bulan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here