“Ada 15 nama.. tunggu saman saya” Wajah anak dihina, Jasmin Hamin buat laporan polis, fail saman

Jasmin Hamid dilihat akan mengambil tindakan undang-undang terhadap beberapa pengguna laman sosial yang memberi komen negatif terhadap anak perempuannya bernama Cicik.

Pelakon berkenaan telah membuat laporan polis ekoran isu tersebut, dan dikatakan telah menfailkan saman kepada mereka yang mengeluarkan kata-kata nista kepada anaknya itu.

Pendedahan berkenaan dibuat oleh Jasmin Hamid di laman media sosial IG miliknya:

“MOHON JAGA LISAN.. ATAU AKAN DI BLOCK! Lebih PARAH jika di masukkan di dalam LIST SAMAN jika masih ada unsur MENGHASUT ATAU MENCELA!

“Kepada para NETIZEN BULLY CYBER yang telah MENCELA anak perempuan saya, boleh tunggu SAMAN dari saya,” 

“Ada LEBIH DARI 15 NAMA di dalam police report yang akan di ambil tindakan undang-undang di atas tindakan MENCELA yang tidak berasas di IG dan FB saya serta BLOG.. Segala butiran BULLY CYBER telah ada pada PIHAK POLIS!

“Saya sebagai seorang IBU sudah pasti akan melindungi anak-anak saya dan mohon hak perlindungan dari pihak berkuasa sebagai seorang WARGANEGARA MALAYSIA.

“INI JANJI SAYA KEPADA KEDUA ARWAH IBUBAPA SAYA DAN KEPADA ALLAH untuk menjaga keluarga hingga akhir hayat saya,”

“Jika selama ini saya hanya abaikan dan block segala NEGATIVE COMMENTS tapi kali ini saya bertegas MENGAMBIL TINDAKAN kepada NETIZEN CYBER BULLY yang TIDAK BERTANGGUNGJAWAB serta AGRESIF melemparkan CELAAN kepada anak perempuan saya tanpa sebab yang munasabah.

“Adakah anda tidak merasa takut MENCELA ANAK YATIM?? Saya tak minta duit sesiapa pun untuk membesarkan anak saya. Mereka ni pun bukan SUPPORTERS saya! Pihak berkuasa sentiasa menunggu butiran CYBER BULLY yang masih ingin melemparkan CELAAN atau FITNAH di laman sosial saya untuk di ambil tindakan undang-undang!

“Saya harap tiada lagi nama -nama yang akan di tambah di dalam LIST CYBER BULLY ini selepas ini!,” 

“Moga ini boleh di jadikan IKTIBAR buat para CYBER BULLY sebelum memberi sebarang komen yang ada unsur-unsur NEGATIVE di laman sosial sesiapa sahaja.

“TERIMA KASIH kepada supporters saya yang MENGIRIMKAN NEGATIVE COMMENTS untuk saya bawa ke pihak berkuasa dan pihak pengadilan.

“Terima kasih juga kepada supporters saya yang tidak henti-henti beri semangat dan doa buat saya dan keluarga saya.

“Jaga LISAN dan UCAPAN sebelum bertindak kerana semuanya akan DI HISAB walaupun di dalam hati! Kerana mulut, badan binasa!,”

Jasmin sebelum ini ada meluahkan rasa terkilan setelah anak gadisnya dilabel kelihatan seperti seorang p0ndan.

Foto: Instagram Jasmin Hamid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here