Terlalu Rindu Arwah Anak, Ini Yang Si Ibu Lakukan.. Ya Allah Menitis Air Mata Setiap Kali Melihatnya..

Ibu ibu engkaulah ratu hatiku, ibu adalah merupakan insan yang paling penting dan istimewa di dalam hidup kita. Sebagai seorang anak walaupun sudah meningkat dewasa dan walaupun sudah kahwin, ibu tetap merupakan tempat untuk kita mengadu dan sama sekali tidak dapat bayangkan bagaimana hidup tanpa wanita bergelar ibu.

Jika ibu sudah tiada di dunia, ramai anak yang menangisi pemergian insan tersayang.

Tetapi tahu kah kalian bahawa ianya tidak dapat ditandingi dengan perasaan ibu yang kehilangan anak. Sebenarnya, ibu lebih sedih dan terkesan apabila kehilangan anak tersayang.

Ini merupakan satu contoh kisah sebenar yang berlaku. Seorang pengguna Twitter bernama Azim telah berkongsi satu kisah dimana kenalan Facebook meninggal dunia baru-baru ini. Apa yang paling sedih apabila ibu raknnya itu sering berkongsi gambar melalui FB arwah anaknya, meluahkan rasa rindu terhadap arwah ananknya yang telah eprgi buat selamanya kerana sakit TB.

Ini perkongsian pengguna bernama Azim:

“This is so heart breaking.. Kenalan di FB meninggal baru2 ni & mak dia gunakan akaun FB tu utk melepas rindu pada anak tersayang.Moga arwah Zahid ditempatkan dikalangan org beriman & ibunya diberi semangat yg kuat. Aku menangis tiap kali tgok mak dia post gambar dgn kata2 rindu.

“Moga teman2 dpt sama2 sedekahkan Al-Fatihah utk arwah dan doakan agar rohnya ditempatkan dgn golongan beriman..

“I can’t hold my tears everytime i look at that photo..

Ini sedikit fotonya:

Sayu pula melihat perkongsian ini. Si ibu menggunakan Fb anaknya berkongsi beberapa gambar keangan arwah anaknya itu. Memang tak dapat dibayangkan kerinduan ibu kepada arwah. Semoga keluarga arwah terus tabah. Takziah diucapkan.

Sumber: Twitter Azim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here