“Tak Sangka Dia Terima Saya” Ini kronologi penuh, kisah percintaan lelaki ini dengan gadis omputih

Telah tersebar di laman media sosial beberapa keping gambar pernikahan seorang lelaki warganegara Indonesia bersama seorang gadis omputih yang amat cantik.

Kisahnya bermula apabila lelaki ini iaitu Karna telah menjadi sebagai pemandu pelancong kepada wanita berkenaan, dan akhirnya mereka jatuh cinta pandang pertama. Paling menarik, walaupun berpisah hampir setahun akhirnya mereka kembali bersatu di satu majlis pernikahan yang amatlah sederhana.

Menerusi satu alporan oleh portal Indonesia Okezone, pasangan ini telah bernikah dalam upacara perkahwinan Muslim yang sederhana pada hari Ahad (16 Disember).

Gambar majlis pernikahan mereka menjadi viral di laman media sosial yang rata-ratanya bergembira buat pasangan dua benua ini. Polly yang berpakaian putih beserta selendang merah jambu menutup kepala berjaya menjadi perhatian ramai.

Ini luahan hati wanita bernama Polly itu:

“I love you ‘bermakna bahawa saya akan mencintai awak dan berdiri dengan awak saat terburuk. Ia bermakna menyayangi awak saat mood awak tidak baik atau ketika awak letih untuk melakukan perkara yang saya mahu lakukan. Ini bermakna menyayangi awak apabila awak jatuh dan bukan hanya waktu senang.”

Ini pula komen dari penganti lelaki bernama Karna:

“Where there is a love, there is a life.
Every single human that is alive has their own problem, but believe that there is always solution for that. Remember to keep thankful for every single thing that happens around you. Like I do , like you do , like we do , like all people do. We only have one life so let me say..Terimakasih maturnuwun kepada tuhan yang Maha esa yang telah memberikan #hidup, kepada guru guru yang telah memberikan #ilmu , kepada orang terdekat, terlebih kepada bapak ibu yang telah memberikan restu kepada kami dan kepada sanak saudara beserta teman atas doa doa nya. Semoga kami Dan kalian di berikan kekuatan untuk menghadapi apa yang Akan terjadi.”

Tentang kisah mereka, pasangan ini mula berkenalan pada tahun lalu di Bali pada bulan Ogos 2017. Pada masa itu, Karna bekerja di Bali ketika bertemu dengan Polly dan akhirnya jatuh cinta pandang pertama.

Selepas kira-kira satu setengah tahun menjalani hubungan jarak jauh, mereka memutuskan untuk berkahwin pada 16 Disember.

Pada mulanya, Karna berkata bahawa dia tidak boleh percaya gadis cantik ini akan jatuh cinta dengan dia. Orang lain juga akan melupakan hubungan mereka tetapi dari masa ke masa, pasangan itu berkata hubungan mereka semakin kuat dan mereka bersedia untuk membawanya ke peringkat seterusnya.

Kata Karna lagi, dia menganggap Polly merupakan tanggungjawab yang diutuskan dari Allah. Polly juga memutuskan untuk menukar agama Islam enam bulan sebelum perkahwinan mereka kerana dia benar-benar mahu berkahwin dengan Karna.

Pasangan ini mengadakan perkahwinan mereka di Magelang dan dihadiri oleh keluarga Karna sahaja. Keluarga Polly sudah memberi restu kepada mereka berdua.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here