Semalam nak tampar muka Najib, Ini pula respon terbaru Chef Wan

Semalam jadi kecoh apabila chef popular Malaysia iaitu Datuk Chef Wan ingin menampar muka bekas Perdana Menteri Malaysia iaitu Dato Seri Najib Razak.

Chef Wan yang marah berkata mahu menampar muka Najib semasa hadir berkempen untuk Pakatan Harapan di Felda Sungai Koyan 1 di Jelai pada Ahad.

Beliau dilihat tidak merestui langkah Felda semasa ditadbir kerajaan Barisan Nasional (BN) yang memberikan imbuhan kepada peneroka yang dianggapnya rasuah. Kata Chef Wan pemberian wang berkenaan tidak bermakna jika pada waktu yang lain kerajaan BN ‘merompak’ agensi terbabit sehingga bankrap.

Tidak puas dengan kenyataan itu Chef Wan dikatakan menyatakan dia mahu menampar Najib.

“I tampar muka Najib tu, kurang ajar!” katanya.

Namun, kenyataan Chef Wan itu menimbulkan kemarahan banyak pihak sehingga Facebook Go Shop dimana dia menjadi duta turut diserang netizen.

Hari ini, Chef Wan tampil dengan respon terbarunya, sila baca:

Last night after reading what is being viral i said to myself again..

“Stop! Stop! Jika pihak mereka berlagak macam Samseng dan bercakap macam orang tidak pi sekolah perlu ke saya juga put myself at their level? Hati saya berkata NO!”

U have make your point out loud and clear and CW that is enough!

The truth is always the truth and anyone yang baca or understand sejujur-jujurnya apa yang u have gone through as anak Felda will always support u for the truth and stoodby your honesty and intergrity!

Not many people out there have the courage or balls to admit their mistake melainkan beat around the bush dan menjahanam kan trust and faith among us all human beings.

Tapi tak pe CW Allah melihat segala perbuatan jahat manusia itu hari ini. Tak kan hitam boleh di kata kan putih?Yang mana kaki mengampu dan membodek di luar sana satu saja saya nak pesan!

They dont experienced what we Felda settlers have gone through for 2 generations to come to this level.
So shut their bloody mouth and dont bark like a dog nak maki hamun saya seperti manusia yang tak pandai guna kan otak mereka!

To DS Najib pagi ini saya memohon maaf secara terbuka kerana bahasa yg kasar saya telah guna kan di waktu saya merasa amat marah!

Yes i dont want to be an ungrateful human beings not to also appreciate his bits and pieces of contribution to this nation pun. Lets be fair he is a politician and must face all this openly and gentlemenly.

Tetapi jika kita buat kesalahan yang besar kita mesti telan maruah diri kita untuk mengaku kesilapan diri kita as i have done this morning.

Yes saya mengaku saya silap bila di rasuk syaitan dan naik marah!

However that does not mean apa yang saya hujah kan semalam tidak betul as i stand on Allah name to speak out the truth.

Yang penyokong DS Najib itu i can only say jangan lah jadi batu api ok! U all can fly your kites la and say what ever u want to say about me pun as i dont care!

Yang i care di hari pembalasan esok apabila saya bole berkata benar tetapi saya berbohong dan tidak memperbetul kan orang lain yg buat salah!

I have made a mistake by saying what i say semlm and now i seek for DS appology and that it! I shall continue to fight for what is right!

Nampaknya Chef Wan mengaku terlalu terbawa-bawa ketika bercakap sehingga nak tampar Najib Razak, maklumlah masa tu tengah marah.

Apapun Chef Wan telahpun meminta maaf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here