Padan Muka Kau Diva AA – Chef Wan Tegur Azwan Ali

Mereka berdua ini merupakan antara individu yang amat jujur dan lantang berkata-kata. Merek atak lain tak bukan ialah Chef Wan dan juga Azwan Ali yang lebih mesra disapa Diva AA.

Menerusi satu perkongsian oleh Chef Wan, dia telah tampil memberi nasihat keada Azwan Ali setelah tampil bersama menerusi satu rakaman televisyen.

Chef Wan telah menasihati Azwan Ali dan meminta nya lebih positif dalam kehidupan selain perlu mengurangkan sikapnya yang sering amrah dan penuh dengan depression.

Jom baca nukilan dari Chef Wan:

NAK SANGAT KAN

Padan muka kau Diva AA!
Baru kena buku dgn ruas tadi.
Saya panggang dan bantai dia cukup sampai mati kutu terus!
Dari radio propa yg memekak kan itu sepanjang tengah hari tadi terus senyap sepi sampai tak terlawan lah.
Kau nak sangat kan..
Aku kasi kan.
Baru dia tahu langit itu tinggi rendah!
Terus buat annoucement konon sekarang ni CW jadi musuh no 1 kau la pulak depan live audiences tadi.
Eeee kita ada class tak mengata di belakang.
Depan2 lagi kena sebiji!

BUAT APA NAK BERMUSUH

Buat apa sikit2 nak bermusuh buang masa aja to hate or take revenge against another person i told him tadi.
If u have anything that u are not happy tell me on my face i can accept that.
To keep anger in my heart i got no time.
I am a happy soul.
If nak bermusuh dgn saya that your choice but saya masih tegur dia dan berjabat tangan bila jumpa pun.
Orang attention seeker ni kita layan aja.
Banyak cakap kita luta kan cukup2.
U are nice to me i am 10x more nicer to u.
U are nasty and bitchy to me lubang cacing saya cari u nanti.

KURANGKAN MARAH DAN TERTEKAN

I told him after rakaman he need to tone down his excessive anger and depression.
Dont bottle it for too long as it get to no where.
Learn to be happy and have a fabulous lifestyle.
Life is too short.
Why waste our energy for all that.
He admitted that yes what i say and some of his fans also adviced him stop this habit of being angry all the time keatas org lain.
Why bark at all those hill pun.
It get him to no where pun.
Balik ni pi mandi air sejuk di perigi buta tu.
Naik kan balik semangat yg dah jatuh tu!
To be perfectly honest saya tak pernah benci atau ambil hati dgn dia pun kerana masa zaman chit chat tu dulu pun dia ambil saya jadi guest artist to have my own CW chit chat.
Kita tahu otak dia memang ada screw satu dua yg longgar.

YANG PENTING SAYA TAK GADUH DGN DIA

So kita layan dia aja secara bergurau, usik2 dah ada sifat belas kasihan pun ada di hati kita.
Yang penting saya tak pernah bergaduh dgn dia sekali pun although the way he talked to me is seen as rude and disrespectful.
Selama ini saya telan aja dan bersabar.

Sumber: Chef Wan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here