“Lets the game begin… wait and see” Disaman bekas pekerja, Sajat ambil Siti Kasim jadi peguam bela

Ini satu berota terkini tentang ushawan popular Nur Sajat. Nampaknya Sajat telah disaman oleh bekas pekerjanya.

Untuk berdepan saman ke atas syarikatnya, usahawan kecantikan Nur Sajat Kamaruzzaman sudah bersedia dengan dua peguam sebagai wakilnya di mahkamah.

Seorang daripada peguam itu ialah Siti Kasim manakala yang kedua ialah Ajeet Kaur.

Memberitahu kepada Malaysiakini, peguam Sajat, Ajeet berkata saman ke atas Nur Sajat Aesthetic Sdn Bhd (Nur Sajat Aesthetic) itu difailkan dua individu iaitu bekas stokis, Mohamed Syakir Hussin, dan bekas pekerja syarikat terbabit, Nurwati Hussin.

Ini penjelasan dari peguam Sajat:

“Dalam tindakan ini Nur Sajat Aesthetic telah memfailkan pembelaan dan tuntutan balas terhadap Syakir dan Nurwati atas kerugian dan kehilangan yang dialami akibat salah laku oleh mereka.

“Tindakan ini belum didengar atas meritnya lagi,”

Menurut Ajeet lagi, pada 5 Okt tahun lalu hakim mahkamah sesyen Shah Alam menolak permohonan Syakir dan Nurwati untuk membatalkan tuntutan balas Nur Sajat Aesthetic dengan kos RM3,000 yang dibayar mereka kepada syarikat Nur Sajat.

Pada tarikh sama, katanya, hakim itu membenarkan permohonan Nur Sajat Aesthetic untuk penzahiran dokumen-dokumen dengan Syakir, Nurwati dan OWA Resources diarahkan untuk membekalkan penyata-penyata bank.

Ini katanya lagi:

“Pihak Nur Sajat Aesthetic tidak akan memberikan komen sehingga tindakan ini didengar atas merit melalui perbicaraan penuh,”

Nur Sajat Aesthetic disaman oleh syarikat OWA Resources ekoran urusan perniagaan yang dijalankan kedua-dua pihak tidak berlangsung seperti dikehendaki.

OWA Resources mengesahkan telah memfailkan saman sivil bernilai hampir RM 200,000 terhadap Nur Sajat Aesthetic Sdn Bhd kerana gagal membekalkan produk bengkung dan girdle yang ditempah dan dibayar oleh stokis.

Ini perkongsian Sajat di laman IG:

Sumber dari Malaysia Kini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here