“Kalau tau macam ni tak payah ambik lagi bagus..” Aliff Syukri terkilan ibu kandung tuntut semula anak angkat

Ahli perniagaan dan juga selebriti sosial media yang amat terkenal iaitu Datuk Aliff Syukri kini tampil meluahkan rasa terkilan dengan permintaan ibu kandung anak angkatnya, Qayyum.

Khabarnya ibu kandung Qayyum meminta semula anaknya selepas menajdi viral video kanak-kanak itu kononnya didera oleh pembantu rumah setelah ada pihak mendakwa penjaganya menunjal kepala anak kecil itu.

Melalui Instagram, Aliff Syukri berasa amat kecewa dengan permintaan wanita itu selepas mereka bersusah payah menjaga Qayyum yang sakit ketika bayi, namun selepas besar dan sihat mahu mengambilnya kembali.

Ini luahan hati Aliff Syukri:

“Memang macam ini ek ambil anak angkat? Time teruk menangis tak nak pulak ibu kandung nak ambik? Ini dah sihat nak ambik. Kalau tau macam ni tak payah ambik lagi bagus jaga bebaik dalam perut tu tak payah gatal kasi orang”

“Niat hati wife saya nak berkomunikasi sebab tak nak putuskan hubungan dengan keluarga Yom, tapi jadi sebaliknya pula. Orang tak faham apa yang kami rasa bila perasaan sayang dah ada sebab jaga dari dalam perut lagi (mak Yom mengandung 7 bulan kami dah jaga)”

“Dan dari lahir kami jaga, lahir je Yom kena sawan nangis dan selalu nangis tak berhenti dan ada masalah pernafasan dan mata. Lebih dari RM5,000 kos rawatan kat hospital swasta, malah maid khas saya bayar untuk jaga baby ni sahaja”

“Susu pun tak minum yang biasa ok. Minum susu soya, malah maid saya sampai tak tidur malam. Semua orang jaga dia dengan sakit mata hampir 5 bulan baru hilang. Suntikan bulanan, sakit demam, kami sekeluarga jaga,”

Di ruangan komen pula, ramai para follower telah memberikan nasihat kepada Aliff Syukri agar perjuangkan haknya untuk menjaga Qayyum.

kalau ikutkan, memang sudah banyak kes anak angkat, pengakhirnya begini, akhirnya ibu bapa kandung tuntut semula, putih mata keluarga angkat. Harap Aliff Syukri tabah dengan dugaan ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here