“Isteri terjaga dan menjerit dalam keadaan panik..” Jehan Miskin alami detik cemas

Pelakon Jehan Miskin telah melalui detik-detik cemas apabila telefon bimbit miliknya terbakar ketika dia dan isterinya, Julie Camelia Rhee nyenyak tidur.

Jehan Miskin berkata dia sebenarnya tak sedar kebakaran tersebut disebabkan terlalu penat dan hanya terjaga daripada tidur selepas mendengar jeritan isteri yang melihat seakan-akan bajunya terbakar.

Menurut Jehan, isterinya terbangun daripada tidur selepas mendengar bunyi kebakaran dan terhidu bau besi terbakar.

“Dua, tiga hari ini, saya sibuk menjalani penggambaran dan malam kejadian itu saya penat dan tidur awal. Telefon pula saya letak sebelah tepi katil untuk dicas.

“Tiba-tiba tengah malam isteri terjaga dan menjerit dalam keadaan panik menyebabkan saya terus terbangun. Waktu itu, saya tak tahu lagi apa yang terjadi.

“Isteri kata dia nampak baju saya macam terbakar. Apabila saya toleh ke belakang, rupa-rupanya cadar katil dan telefon saya sudah terbakar,”

Jehan ada memuat naik foto keadaan telefon pintar miliknya yang hancur disebabkan kebakaran itu yang berlaku ketika dia dan isteri sedang tidur.

Gambar itu dimuatnaik di laman Instagramnya pada Selasa lalu.

Ini fotonya:

Jehan Miskin menambah, kejadian itu mungkin terjadi kerana kabel atau bateri telefon bimbitnya yang telah ditukar pada awal tahun ini.

“Nasib baik isteri terjaga selepas dengar bunyi dan bau seperti besi terbakar. Dia juga terus mencabut kabel pengecas supaya kebakaran tidak teruk.

“Tak tahu lagi apa punca sebenar berlakunya kebakaran itu sebab awal tahun ini saya ada tukar bateri dan kabel pengecas tu saya guna yang original”

Sementara itu, Jehan Miskin berkata dia tidak akan mengulangi kesilapan yang sama mengecas telefon ketika sedang tidur.

“Selepas kejadian itu, saya memang tidak akan lagi mengecas telefon ketika tidur. Masalah utama adalah tidur bukan waktu kita mengecas bateri itu.

“Sebab bila kita tidur, tak akan sedar apa yang berlaku. Tidak kira di waktu siang atau malam. Jadi, kalau nak cas telefon kena pastikan dalam keadaan berjaga atau bawa powerbank”

Itulah pengalaman yang di alami oleh Jehan Miskin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here