Ini Respon “Simpati” Aliff Syukri Kepada Nur Sajat Setelah Nama Tersebar

Minggu ini seluruh rakyat Malaysia terutamanya netizen sedang sibuk dengan pendedahan nama ahli perniagaan berstatus selebriti iaitu Nur Sajat.

Apabila Sajat di panggil oleh mahkamah kerana isu cukai, memang tak sangka akhirnya nama Sajat didedahkan. Ini sekaligus menjadi buah mulut orang ramai yang ternanti apakah nama Sajat yang sebenarnya.

Walaupun menafikan namanya mempunyao pangkal ‘Muhammad’, dan mengatakan pihak wartawan salah membuat laporan, ada wartawan telah tampil memberi peringatan kepada Sajat, bahawa laporan dari pihak media adalah betul.

Melihat rakannya sedang menjadi tumpuan, rakan Sajat iaitu Dato Seri Aliff Syukri telah tampil memberi respon. Aliff Syukri yang popular dengan tagline ‘terlajak laris’ telah melahirkan rasa simpati kepada Sajat di atas dugaan yangsedang di laluinya.

Ini tulis Aliff Syukri di laman media sosial:

“Kesian dia berbagai dugaan.. walau apa yg berlaku saya tahu awak kuat”

Diruangan komen, pelbagai respon dari follower Aliff Syukri setelah melihat post berkenaan. Ada yang mengatakan Aliff Syukri sememangnya rakan yang baik dan ada yang meminta Aliff Syukri supaya membimbing Sajat ke kembali kepada fitrahnya.

Ini antara komen follower:

yasmeen_rish: “Setelah sy tgk gambar ini Dato’ @aliffsyukriterlajaklaris mmg seorang sahabat yg sgt baik,loyal dlm bersahabat , terharu sy tgk keikhlasan Dato’,mmg @ajramjat02 sekarang perlukan sahabat dikelilingi nya, semoga dipermudahkan segala urusan ,dan tuhan limpahan rezeki kepada Dato’ sekeluarga Aamiin”

mhmdshahkrn: “Orang yang tukar jantina pun sokong lagi ? Apa nak jadi dah dunia ni.”

stsrhsitisarah91: “@aliffsyukriterlajaklaris kalau Dato betul2 kesiankan dia.sayang dia sebagai sahabat dunia akhirat Dato kena sentiasa nasihatkan dia supaya kembali kepada fitrah asalnya.macam Dato sahabat dia Dato ada tanggungjawab besar tau dalam menasihati dia.bukan apa Dato..bumi kita ni dah semakin tua.takut nanti kat padang Masyar dia cari Dato persoalankan balik kenapa Dato tak tegur,tak nasihat dia dulu.Dato jugak yang susah nanti..saya cuma saling mengingati je..”

Aliff Syukri dan Sajat pernah berkerja sama menerusi dua lagu iaitu Abang Nak Tegur dan juga Bobo Dimana. Kedua-dua lagu itu menjadi viral.

Sumber: Ig Aliff Syukri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here