Fashion Tak Padan Dengan Umur Amalina Di Kecam Netizen

Siapa yang tak kenal dengan penyanyi dangdut popular 90am iaitu Amelina. Dia yang telah menjalani sesi fotografi di sebuah studio pada Rabu semalam telah mendapat kecaman para netizen di media sosial.

Amelina yang berusia 43 tahun itu telah memakai baju yang agak seksi serta agak keterlaluan dan tidak sesuai dengan usianya yang semakin lanjut.

Dilihat dalam sesi fotografi tersebut, penyanyi dangdut ini telah memakai dress yang terdedah di bahagian dada berserta choker (rantai leher) serta topi. Dari segi gaya itu kelihatan seperti trend golongan remaja sekarang.

Jelas Amelina atau lebih dikenali sebagai Kak Long itu memberitahu bahawa dia sehabis baik bergaya seperti trend seorang remaja.

Kapsyen dari Amalina di posting statusnya :-

“Bila Kaklong berusaha keras nak posing macam budak 18 tahun walaupun…”

Kebanyakan warga netizen merasa tidak selesa dengan imej penampilannya seperti remaja itu dan beranggapan bahawa baju tersebut tidak sesuai dengan imejnya tambahan pula dengan factor umurnya serta dia sebagai seorang wanita melayu yang beragama Islam.

Serta pula,penyanyi dangdut ini juga merupakan ibu tunggal kepada enam orang anak dan dilihat tidak manis berpakaian seperti itu.

Komen para netizen lagi :-

“Kak Long tak payah la nak pose gaya budak-budak 18 tahun ke apa… bergayalah ikut umur sendiri. Tak manis kita tengok macam tu”.

“Tak sesuai pun dengan umur. Baju tu dah direka tutup sampai atas kenapa perlu buka dan dedahkan bahagian dada?

“Kakak dah cantik… tak perlu bergaya seksi macam ni. Tak manis dipandang”.

“Betul, saya suka sangat bila Kak Long muncul semula dalam bidang nyanyian ni. Tapi bila makin hari cara pemakaian kakak, aduhai saya naik menyampah,”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here